Matchen som gick emot all statistik

Det hjälpte inte att Lidstöm och Datsyuk var tillbaka. Detroit förlorade ändå.


Ibland blir det sannerligen inte som man har tänkt sig. Som i nattens match i NHL mellan Detroit Red Wings och Dallas Stars. I stort sett all statistik talade för en hemmaseger, men den här matchen gick emot det mesta ur logiskt perspektiv.

Dallas kom till bortamatchen i Joe Louis Arena som ligans fjärde sämsta lag i powerplay på bortaplan. Samtidigt var Detroit hela NHL:s bästa lag på att döda egna utvisningar på hemmaplan. Matchens första två utvisningar kom i första perioden och drabbade två Detroit-spelare. Hur det gick? Dallas gjorde mål på båda sina powerplay.

Innan de första 20 minuterna var spelade ledde bortalaget med 3-0 och i inledningen på andra fick "stjärnorna" ytterligare ett numerärt överläge. Givetvis blev det mål igen, den här gången genom svenske Loui Eriksson. Detroit gjorde sitt bästa för att komma i kapp, men närmare än två reduceringar av Marian Hossa och Andreas Lilja kom inte de rödvingade lirarna.

– Vårt boxplay har genom alla år varit enastående på hemmaplan. I kväll var det inte enastående, och det kostade oss segern, sade Detroits coach Mike Babcock till ESPN.

Dallas målvakt, den förre djurgårdaren, Marty Turco gjorde en stormatch. Faktum var att nattens vinst var hans första någonsin i Joe Louis Arena – på tolv(!) säsongers NHL-spel. Som sagt, statistiken säger inte alltid hur det ska sluta.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så lever Ludmila Engquist i dag – 23 år efter dopingskandalen

"Vi riskerar att mista medaljörer"

Svensk elitidrott behöver centraliseras, och idrottare och tränare få bättre villkor. Det slås fast i en regeringsrapport. "Vi riskerar att mista medaljörer", säger SOK:s ordförande Hans von Uthmann.

Sävinger gör debut i landslaget

1 timme sedan
Sveriges handbollsherrar åker på träningsläger till Norge och spelar matcher mot USA och Tyskland i sin sista samling innan OS-truppen tas ut.

OS-elden tänd – färdas med båt till Frankrike

2 timmar sedan
Trots molnen över Olympia i Grekland kunde OS-elden tändas, med 100 dagar kvar till sommar-OS i Paris.

Världsettan: "Känslan att det blir tuffare i år"

3 timmar sedan
Han vill hemskt gärna vinna en andra gång. Men i det längre perspektivet är veckans världscupfinal underordnad högsommarens besök i Versailles slottspark. OS är och förblir årets sportsliga höjdpunkt för Henrik von Eckermann.

Chelseatränaren om straffbråket: "En skam"

3 timmar sedan
Chelsea utklassade Everton i måndags kväll i Premier League – men trots storsegern blev ett internt bråk om en straff den stora snackisen.