Brunnström gjorde mål i comebacken

Fabian Brunnström gjorde ett mål och noterades för två assist.

Han gjorde därmed ett ordentligt avtryck i sin comeback efter 16 matchers skadefrånvaro när Dallas vann överlägset mot New York Rangers med 10-2. Bortalagets målvakt Stephen Valiquette, som i denna match ersatte Henrik Lundqvist i målet, hade ingen rolig dag på jobbet. Dallas kunde göra sex mål i slutperioden då Rangers utespelare gett upp hoppet om att kunna vinna matchen.

Trots att Johan Hedberg spikade igen förlorade hans Atlanta med 1-5 hemma mot New Jersey. Hedberg, som startat i målet i 16 av Atlantas 53 matcher denna säsong, kom in från avbytarbänken när målvaktskollegan Kari Lehtonen byttes ut efter att ha släppt in 5 mål på 19 skott.

Hemmalaget spelade fortsatt slarvigt i powerplay och lyckades inte förvalta något av sina nio numerära överlägen. Däremot lyckades New Jerseys specialformationer med att göra två mål i numerärt underläge och ett i powerplay.

Buffalos målvakt Ryan Miller valdes till matchens lirare efter att ha räddat 35 skott när Buffalo hemmaslog Montreal med 3-2. Han hade hållit nollan i 157 minuter och 13 sekunder, innan Montreals Saku Koivu lyckades få hål på honom i mitten av den andra perioden. Efter finländarens kvittering gjorde hemmalaget två raka mål och kunde sedan hålla undan till slutsignalen.