Ovetjkins 200:e mål – förgäves

Bottenlaget Los Angeles Kings förstörde festen för Alexander Ovetjkin.


När ryske storstjärnan Alexander Ovetjkin i natt gjorde mål mot Los Angeles Kings innnebar det inte bara att nu gjort mål mot alla lag utom ett (San Jose Sharks) i hela NHL. Det var även hans 200:e i NHL-karriären, vilket gör honom till den fjärde spelaren någonsin att nå den gränsen efter bara fyra säsonger. Två av de andra är Wayne Gretzky och Mario Lemieux... Schyst sällskap.

Men det var inte läge för Ovetjkin att fira efteråt. Hans Washington Capitals är ett av de bästa lagen i ligan just nu, men under natten mot fredagen kom sopgänget Los Angeles Kings på besök och var oförskämda nog att ta alla tre poäng.

– Vi spelade dåligt i två perioder, och de tog tillvara på våra misstag, förklarade Ovetjkin förlusten och var totalt ointresserad av att snacka om sin egen bedrift.

– Jag vill inte prata om min personliga statistik i dag, sade han till ESPN.

Den enda bra perioden ur Washingtonögon sett var den tredje och sista. Laget hämtade så när upp ett 2-4-underläge men fick till slut se sig slagna med 4-5. Dessförinnan hade den förre Södertäljeliraren Anze Kopitar gjort två mål och en assist och sett till att ge sitt Kings en ointaglig ledning.

– Första perioden var inte snygg alls, men den andra var direkt ful, sade Washingtons bedrövade coach Bruce Boudreau.

Tur då att grundsäsongen inte är slut än på länge. Capitals har gott om tid att revanschera sig för nattens fiasko. Vår egen svensk, Nicklas Bäckström, passade till två av Capitals mål.

Noterbart är att det här var en av få förluster som Washington inkasserat då Ovetjkin gjort mål. På de senaste 34 matcherna som ryssen nätat var det här den första förlusten. Imponerande.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!