Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Stort att Foppa orkar kämpa sig tillbaka"

- 07/02/2011, 14:18 -
1 av 3

Barry Gutierrez/AP/SCANPIX

2 av 3

Barry Gutierrez/AP/SCANPIX

Thomas Mäkitalo hyllar "Foppa".
3 av 3

Thomas Mäkitalo hyllar "Foppa".

Barry Gutierrez/AP/SCANPIX

Nyheter24:s NHL-bloggare ställer sig i hyllningskören till Peter Forsbergs nya comeback.

DENVER. Trots att Peter Forsberg, 37, ständigt pekas ut som en av världshistoriens bästa hockeyspelare, har han aldrig riktigt kunnat gå fri från skador genom sin karriär.

Ända sedan den någorlunda lindriga axelskadan 1999 har den svenske stjärnan ständigt fått hockeyvärlden att häpna över alla comebacker.

Centern har kommit tillbaka tio gånger sedan början på 2000-talet - och nu sker det igen.

Än en gång är hyllningarna till ”Foppa” skyhöga från de flesta håll. En av de som är imponerade av svenskens styrka och vilja är Nyheter24:s NHL-bloggare Thomas Mäkitalo.

"Vilken kille han är, Peter Forsberg. Oavsett hur det än går är det otroligt stort att han orkar kämpa sig tillbaka till NHL" skriver han på sin blogg.

Likt många gånger tidigare blir det en återkomst i 37-åringens favoritklubb, Colorado Avalanche, där han debuterade 1995. Två Stanley Cup-pokaler har han med sig från sin tidigare tid i föreningen.

När det kommer till de framtida framgångarna med klubben är dock Mäkitalo mer tveksam.

"Personligen håller jag tummarna och hoppas verkligen att det håller. Även om det inte direkt kommer vinna Stanley Cup skulle det vara ett fint avslut på hans karriär om han tog sig tillbaka och hjälpte organisationen i hans hjärta till slutspel"