Fredag 17 Sep
Stockholm

"Stort att Foppa orkar kämpa sig tillbaka"

1 av 3
2 av 3
Thomas Mäkitalo hyllar "Foppa".
3 av 3
Thomas Mäkitalo hyllar "Foppa". Foto: Barry Gutierrez/AP/SCANPIX

Nyheter24:s NHL-bloggare ställer sig i hyllningskören till Peter Forsbergs nya comeback.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Peter Forsberg:

Född: 20 juli 1973 i Domsjö

Då: Har haft en fantastisk karriär i och vunnit det mesta. Spelat i klubbar som Colorado Avalanche, Philadelphia Flyers, Nashville Predators i NHL.

Nu: Väljer nu att återigen snöra på sig skridskorna i världens bästa hockeyliga och valet föll självklart på favoritklubben Colorado Avalanche.

DENVER. Trots att Peter Forsberg, 37, ständigt pekas ut som en av världshistoriens bästa hockeyspelare, har han aldrig riktigt kunnat gå fri från skador genom sin karriär.

Ända sedan den någorlunda lindriga axelskadan 1999 har den svenske stjärnan ständigt fått hockeyvärlden att häpna över alla comebacker.

Centern har kommit tillbaka tio gånger sedan början på 2000-talet - och nu sker det igen.

Än en gång är hyllningarna till ”Foppa” skyhöga från de flesta håll. En av de som är imponerade av svenskens styrka och vilja är Nyheter24:s NHL-bloggare Thomas Mäkitalo.

"Vilken kille han är, Peter Forsberg. Oavsett hur det än går är det otroligt stort att han orkar kämpa sig tillbaka till NHL" skriver han på sin blogg.

Likt många gånger tidigare blir det en återkomst i 37-åringens favoritklubb, Colorado Avalanche, där han debuterade 1995. Två Stanley Cup-pokaler har han med sig från sin tidigare tid i föreningen.

När det kommer till de framtida framgångarna med klubben är dock Mäkitalo mer tveksam.

"Personligen håller jag tummarna och hoppas verkligen att det håller. Även om det inte direkt kommer vinna Stanley Cup skulle det vara ett fint avslut på hans karriär om han tog sig tillbaka och hjälpte organisationen i hans hjärta till slutspel"

Kommentera
Kopiera länk
Dela