Måndag 27 Sep
Stockholm

Nu är det äntligen dags, Foppa

Nu gäller det Foppa. I natt blir det comeback.
Nu gäller det Foppa. I natt blir det comeback. Foto: Barry Gutierrez/AP/SCANPIX

Peter Forsberg gör NHL-comeback i natt: "Ja, jag är på väg från Calgary till Columbus nu."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Så sänds comebacken:

Var: Viasat Hockey

När: 00.30 svensk tid

COLUMBUS. Svensken med järnpsyket gör comeback 01.00 under natten mellan fredag och lördag. Det meddelade han själv i natt efter att ha fått ett amerikanskt arbetstillstånd.

– Ja, jag ska alldeles strax flyga från Calgary till Columbus. Det blir match i morgon, sa 37-årige Peter Forsberg till Aftonbladet.

Det blir "Foppas" första NHL-match på närmare tre år - och comebacken sker i tidigare klubben Colorado Avalanche. Medieintresset är enormt och det blir med största sannolikhet många svenskar som kommer följa nattens match mellan Colorado och hemmalaget Columbus Blue Jackets på Nationwide Arena.

Forsberg debuterade i NHL redan 1994. Nattens drabbning blir hans 707:e i världens bästa hockeyliga.

Samtidigt som amerikanerna hyllar comebacken är belackarna desto fler i hemlandet. "Experter" som bland andra Leif Boork har sågat "Foppa" gång på gång. Senast i raden är självaste Börje Salming som drar till med en riktigt uppercut.

– Jag tror inte att han kommer klara av fem matcher ens. Jag tror att det är hårdare än han tror. Jag tror att han är för matchotränad. Det är grymt synd, men jag tror tyvärr det, säger Salming till Aftonbladet.

– Om man ska spela så många matcher, då måste man bli hård i kroppen för att klara av alla tacklingar. Han är grundtränad och bra konditionsmässigt och så, men hårdheten som man får av att spela flera matcher i veckan, det tror jag inte att han har.

Kommentera
Kopiera länk
Dela