Måndag 20 Sep
Stockholm

Foppa tillbaka i hetluften - direkt in förstafemman

Peter Forsberg gör comeback, går direkt in i förstafemman.
1 av 2
Peter Forsberg gör comeback, går direkt in i förstafemman. Foto: Jay LaPrete/AP/SCANPIX
Forsberg har kämpat otroligt hårt för att vara i fysiskt dugligt skick när han väl ställer sig på isen igen.
2 av 2
Forsberg har kämpat otroligt hårt för att vara i fysiskt dugligt skick när han väl ställer sig på isen igen. Foto: Jay LaPrete

Formsvaga Colorado Avalanche får svensk förstärkning i natt. Peter Forsberg gör nämligen comeback och matchas direkt i förstafemman.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Visste du att?

Peter Forsberg inleder i och med comebacken i NHL natten till lördag sin tionde säsong i Colorado Avalanche. Den första säsongen var 1995/1996.

COLUMBUS. Peter Forsberg kommer att göra comeback under fredagsnatten. Beskedet om att svensken spelar i nattens match med Colorado Avalance kom vid lunchtid borta i Columbus.

- Jag är spänd på hur det här ska gå, men vi får väl hoppas på det bästa, säger Forsberg till HockeyExpressen.se.

Klart är också att den 37-årige svensken kommer att spela i Colorados förstafemma, tillsammans med högerforwarden Milan Hejduk och centern Matt Duchene.

Colorado Avalances coach, Joe Sacco, har uttalat sig om Forsbergs comeback inför nattens match.

- Vi hoppas att Peter tillför lite mer energi till vårt spel och vi vet att han, med sin erafernhet och skicklighet, kommer att ha effekt på alla i laget.

- Jag har inte satt upp någon under eller övre gräns. Vi får se hur han känner sig efter några byten, men några arton minuter tänker jag inte ge honom under den här första matchen. Det gäller att ge Peter en chans att komma in i NHL-tempot igen, säger Joe Socco till HockeyExpressen.se.

Efter fem raka förluster har Colorado hamnat under slutspelsstrecket.

- Men än är det inte kört, det handlar ju bara om sju poäng upp till en slutsspelsplats, säger Foppa.

- Klart att jag är nyfiken på hur det ska gå, det var ju trots allt tre år sedan jag spelade i NHL senast, kommentarer Forsberg om sin comeback.

Kommentera
Kopiera länk
Dela