Huselius och Alfredsson avgjorde

Kristian Huselius och Daniel Alfredsson avgjorde.

Kristian Huselius gjorde två mål och en assist när hans Columbus bortaslog Carolina med 5-1 i NHL-ishockeyn.

Matchen innehöll inte många klara chanser men Columbus visade prov på hög effektivitet framför mål. Fem av 20 skott överlistade Cam Ward i hemmamålet. Huselius gjorde andra periodens enda mål, 2-0, och var sedan med och spelade fram till R.J. Umbergers 3-0 tidigt i den tredje. Med dryga tre minuter kvar av matchen satte han slutresultatet 5-1 i tom bur, mål nummer 16 den här säsongen för svensken.

Daniel Alfredsson stod för ett mål och två assist när Ottawa besegrade Minnesota med 5-3 på bortais i en mycket svängig match. Minnesota rivstartade och vann första perioden med 3-0.

–När vi låg under med 0-3 visste vi att det skulle bli tufft, men det var en mycket god stämning i omklädningsrummet. Det är en imponerande seger, sade Alfredsson till NHL:s officiella hemsida efter matchen.

Ottawa vände matchen helt i andra och kvitterade med dryga minuten kvar av mittperioden. I tredje satte Alfredsson 4-3 i numerärt underläge, innan Dany Heatley definitivt kunde avgöra med 21 sekunder kvar.