Den 7 och 8 oktober kommer Henkes Rangers möta Anaheim och LA Kings.
1 av 2
Den 7 och 8 oktober kommer Henkes Rangers möta Anaheim och LA Kings. - Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN
Henrik Lundqvist och hans New York Rangers kommer till Stockholm för att spela NHL-premiär i Globen.
2 av 2
Henrik Lundqvist och hans New York Rangers kommer till Stockholm för att spela NHL-premiär i Globen. - Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Lundqvist och hans Rangers kommer till Stockholm

Henrik Lundqvist och New York Rangers kommer till Stockholm för att spela NHL-premiär mot LA Kings och Anaheim Ducks i höst.


Henrik Lundqvist:

Född: 2 mars 1982 i Åre.

Då: Gick till New York Rangers 2005 och har sedan dess blivit en av de mest uppskattade spelarna på Manhattan. Vann OS-guld med Tre Kronor 2006.

Nu: Passerade Tommy Salo i antal vinster och är därmed den bästa svenska NHL-målvakten genom tiderna. Han är aktuell för slutspel med sitt New York Rangers samt att dem gästar Stockholm och Globen för NHL-premiären i oktober.

NEW YORK. NHL-premiären kommer även nästa år att hållas på svensk mark för två av lagen i ligan. Detta innebär att traditionen då är inne på sitt fjärde år. Och nu har det blivit klart att NHL-lagen New York Rangers, Los Angeles Kings och Anaheim Ducks kommer till Stockholm i oktober.

I fjol möttes Columbus Blue Jackets och San Jose Sharks i ett dubbelmöte i Globen. Nu blir det alltså lite ändringar i konceptet och det är inte samma lag som möter varandra i båda matcherna.

Den svenske supermålvakten Henrik Lundqvist och hans NY Rangers möter LA Kings, just nu med svenske Oscar Möller i laget, fredag den 7 oktober.

Sen möter de Anaheim Ducks med den svenske backen Andreas Lilja i laget på lördagen 8 oktober.

Biljetterna släpps på torsdag.

Se några av Henrik Lundqvists bästa räddningar:

/
/
/
/
/
/
nhl
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.