Bröderna Sedin målskyttar

Vancouver besegrade Ottawa med 5-2 i NHL-ishockeyn.


Vancouver besegrade Ottawa med 5-2 i NHL-ishockeyn natten mot fredag. Daniel och Henrik Sedin svarade för sammanlagt sex poäng.

I Alex Burrows har bröderna Sedin hittat en mycket passande kedjekamrat. Henrik Sedin svarade för ett mål och tre assist, Alex Burrows för ett mål och två assist. Brodern Daniel ville inte vara sämre, han nätade för 25:e gången denna säsong när han i mitten av den andra perioden överlistade Brian Elliott i Ottawas mål.

Ottawa spelade utan skadade Daniel Alfredsson som blir borta i cirka en vecka efter att ha slagit käken ur led.

Dallas vann den första av sex kommande hemmamatcher när man besegrade Edmonton med 4-2. Fabian Brunnström spelade utmärkt, han noterades för sitt 13:e mål denna säsong och svarade även för en assist, vilket gjorde att han valdes till matchens lirare. Dallas, som har tio segrar på de 13 senaste matcherna, var för första gången denna säsong utan sin näst bäste målskytt Brad Richards. Richards råkade ut för en handledsfraktur i senaste matchen mot Columbus och förmodas bli borta i ungefär åtta veckor. Dallas innehar sjundeplatsen i Western conference, och behåller sin andraplats i Pacific division.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!