Niklas Wikegård tror Vancouver Canucks vinner med 4-1 eller 4-2 i matcher.
Niklas Wikegård tror Vancouver Canucks vinner med 4-1 eller 4-2 i matcher.

"Vancouver tar det"

Hockeyexperten Niklas Wikegård ger sin syn på finalspelet.


Wikegårds blogg:

Hör hela intervjun Niklas Wikegård gör med Frölundas nya målvaktstränare Michael Andréasson HÄR.

Glöm inte att följa Wikegårds videoblogg på Nyheter24.

VANCOUVER. Då har det äntligen blivit dags för kanske årets höjdpunkt under hockeysäsongen. Natten mellan onsdag och torsdag drabbar Vancouver Canucks samman med Boston Bruins i den första finalmatchen av årets Stanley Cup-slutspel.

Och det är en final som kommer att präglas av stentufft spel toppat med individuell briljans om man ska tro vad Nyheter24:s hockeyexpert, Niklas Wikegårds säger.

– Boston Bruins är ett skitjobbigt gäng att möta. De spelar hårt och fysiskt. Till det har de en av världens bästa målvakter, så man förstår att det blir svårt för Vancouver, säger Wikegård på sin blogg och fortsätter:

– Nackdelen för amerikanarna är att de inte är riktigt lika duktiga i offensiven, vilket även syns i Power Play-spelet.

Men just målvakten Tim Thomas kan bli en jätte för det klassiska Bostonlaget. Den amerikanske keepern har startat mot Vancouver tre gånger under sin karriär. Och han har bara släppt in ett enda mål.

Niklas Wikegård kommer slutligen fram till att årets favoriter trots allt är Canucks med sin skogstokiga hockeypublik.

– Och det går inte att glömma bort tvillingarna heller. De har utvecklats något kopiöst och är nu helt enkelt två av debästa spelarna i världen. Och kan de bara stå ut med Bostons tuffa spel ska de äntligen få lyfta den där pokalen.

/
/
/
/
/
nhl
/
/
/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.