Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

NHL-stjärna död - begick självmord

En polis utanför hotellet där Belak hittades död.
1 av 2

En polis utanför hotellet där Belak hittades död.

Chris Young/AP/SCANPIX

Wade Belak kan ha begått självmord.
2 av 2

Wade Belak kan ha begått självmord.

Adrian Wyld/AP/SCANPIX

Sport | 01/09/2011 07:56

Wade Belak hittades död i ett hotellrum.

TORONTO, ONTARIO. Ishockeyvärlden skakas av ytterligare ett dödsfall. Under onsdagen hittades den förre NHL-stjärnan Wade Belak död på ett hotellrum - den tredje liraren på fyra månader som har dött.

Den 35-årige bjässen avslutade karriären i Nashville Predators, där han bland annat var lagkamrat med Patric Hörnqvist, i mars. En klubb som nu sörjer hans plötsliga bortgång.

"Hela Nashville Predators organisation och familj är chockade och ledsna över den plötsliga bortgången av Wade Belak", skriver de i ett pressmeddelande.

Dödsorsaken är fortfarande inte fastställd. Men enligt tidiga rapporter från CBC ska han ha begått självmord.

Tredje dödsoffret

Belak, som dessutom har lirat tillsammans med Peter Forsberg i Colorado Avalanche och med Mats Sundin under sex säsonger i Toronto Maple Leafs, är den tredje spelaren på väldigt kort tid som har avlidit. New York Rangers Derek Boogaard hittades död i maj efter att ha tagit en dödlig kombination av alkohol och smärtstillande medel.

Och för blott två veckor sedan begick en deprimerad Rick Rypien självmord i sin lägenhet i Crownest Pass i Alberta.