En polis utanför hotellet där Belak hittades död.
1 av 2
En polis utanför hotellet där Belak hittades död. - Foto: Chris Young/AP/SCANPIX
Wade Belak kan ha begått självmord.
2 av 2
Wade Belak kan ha begått självmord. - Foto: Adrian Wyld/AP/SCANPIX

NHL-stjärna död - begick självmord

Wade Belak hittades död i ett hotellrum.


NHL-kollegorna sörjer på Twitter

Jamie McLennan (jamiemclennan29)

"Deeply Saddened 2 hear about Wade Belak, Great Man, so full of Charisma, an absolute pleasure to be around, prayers go out to his Family … RIP."

Denis Gauthier (DG_RDS21)

"I'm shocked!!! Now Belak is gone. What a tragedy. Was a great teammate and prayers go to his friends and family. RIP Beeker."

Matt Moulson (MMoulson)

"Extremely saddened by Wade Belak news. Grew up watching him with the Leafs. Thoughts and prayers for his family and friends."

Tim Brent (Brenter37)

"Man … That's 3 tough guys in one off season found dead. RIP Wade Belak — my thoughts and prayers go to his family and friends."

TORONTO, ONTARIO. Ishockeyvärlden skakas av ytterligare ett dödsfall. Under onsdagen hittades den förre NHL-stjärnan Wade Belak död på ett hotellrum - den tredje liraren på fyra månader som har dött.

Den 35-årige bjässen avslutade karriären i Nashville Predators, där han bland annat var lagkamrat med Patric Hörnqvist, i mars. En klubb som nu sörjer hans plötsliga bortgång.

"Hela Nashville Predators organisation och familj är chockade och ledsna över den plötsliga bortgången av Wade Belak", skriver de i ett pressmeddelande.

Dödsorsaken är fortfarande inte fastställd. Men enligt tidiga rapporter från CBC ska han ha begått självmord.

Tredje dödsoffret

Belak, som dessutom har lirat tillsammans med Peter Forsberg i Colorado Avalanche och med Mats Sundin under sex säsonger i Toronto Maple Leafs, är den tredje spelaren på väldigt kort tid som har avlidit. New York Rangers Derek Boogaard hittades död i maj efter att ha tagit en dödlig kombination av alkohol och smärtstillande medel.

Och för blott två veckor sedan begick en deprimerad Rick Rypien självmord i sin lägenhet i Crownest Pass i Alberta.

/
/
/
nhl
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

1 timme sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

2 timmar sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

2 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

idag 11:09
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.