Berglund målskytt - Rangers torskade igen

Patrik Berglund gjorde ett mål och en assist när St Louis bortabesegrade Dallas med 3-1 i NHL-ishockeyn i natt.


Patrik Berglund gjorde ett mål och en assist när St Louis bortabesegrade Dallas med 3-1 i NHL-ishockeyn natten till fredagen.

Dallas gjorde 1-0 tidigt i första perioden och fortsatte trycka på för mer. Laget vaskade fram några riktigt heta chanser men antingen stod Chris Mason, i bortamålet, eller ribban i vägen. Ganska ologiskt kom i stället 1-1 för bortalaget efter dryga 13 minuter, ett resultat som höll sig till tredje perioden. Dallas fortsatte trycka på framåt, men utan framgång. Två rookies i bortalaget skulle i stället avgöra matchen. Först slog T.J. Oshie in 2-1, assisterad av Patrik Berglund, och sedan avgjorde Berglund själv definitivt matchen med sitt 17:e mål för säsongen. Svensken blev utsedd till matchens andra bästa spelare och ligger kvar som fyra i rookieligan, sju poäng bakom ledande Kris Versteeg.

NY Rangers, med nya tränaren John Tortorella, förlorade hemma med 1-2 mot Florida trots kraftig dominans både spel- och chansmässigt.

– Man kan inte hata grabbarna bara för att vi går igenom en tuff tid. Det är lättare att älska någon när det går bra, och hata samma gäng när det går dåligt. Jag är inte upprörd då jag tyckte att grabbarna kämpade arslet av sig och skapade mycket bra saker, men vi har lite svårt att göra mål just nu, sa den mycket emotionelle Tortorella efter matchen.

Markus Näslund gav hemmalaget ledningen i den första perioden, men i den tredje tappade man allt. Florida kunde vända och vinna matchen genom två mål inom loppet av en minut, trots 22 räddningar av Henrik Lundqvist.

– Det känns svårt när man gjort rätt saker, men ändå förlorar som vi gjort de två senaste matcherna. Vi skapar tillräckligt många chanser för att vinna, men pucken vill inte in, sa Tre Kronormålvakten Henrik Lundqvist till Rangers hemsida.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!