Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Två poäng av Patrik Berglund

- 07/12/2008, 08:08 -

Patrik Berglund gjorde ett mål och en assist natten till söndagen.(TT)

Patrik Berglund gjorde ett mål och en assist när hans St Louis hemmabesegrade Phoenix med 4-3 i NHL-ishockeyn.

Hans mål kom i den andra perioden och betydde 2-2. Lite senare hittade han fram till Brandon Crombeen som satte 4-2. Målet skulle visa sig vara avgörande, även om Phoenix lyckades reducera. Berglund blev utsedd till matchens näst bäste spelare och har nu gjort 13 poäng på de 12 senaste matcherna.

– Det är kul att hålla sig kring målet och göra några mål. Det viktiga är att vi tog två poäng i dag och förhoppningsvis kan vi fortsätta framåt, sade han till NHL:s officiella hemsida efter matchen.

Johan Hedberg räddade 28 skott när hans Atlanta bortaslog NY Islanders med 5-1. Segern var välbehövlig då laget inte vunnit sedan 25 november.

– Vi har kämpat hårt. I kväll blev det två poäng. Vi hade mer vilja, sade Hedberg till NHL:s officiella hemsida efter matchen. Hedberg blev utsedd till matchens näst bäste spelare, endast slagen av landsmannen Tobias Enström som gjorde ett jättejobb i defensiven.

Henrik Zetterberg slog in mål nummer 12 för säsongen när Detroit hemmaslog Chicago med 5-4. Andreas Lilja och Johan Franzén noterades även de för varsin poäng.

Skrivet av: