Ty Conklin vann målvaktsduellen mot Semyon Varlamov.
1 av 3
Ty Conklin vann målvaktsduellen mot Semyon Varlamov. - Foto: Chris Schneider/AP/SCANPIX
Johan Franzen låg bakom segern med sitt 1-0-mål.
2 av 3
Johan Franzen låg bakom segern med sitt 1-0-mål. - Foto: Chris Schneider/AP/SCANPIX
Peter Forsberg hyllades, sedan fick han se sitt gamla lag förlora hemmapremiären.
3 av 3
Peter Forsberg hyllades, sedan fick han se sitt gamla lag förlora hemmapremiären. - Foto: Chris Schneider/AP/SCANPIX

Detriot-svenskarna sabbade "Foppa-festen"

Peter Forsberg var på plats för att få tröja nummer 21 hissad till taket. Sedan fick han se sitt gamla lag förlora premiären.


Så slutade de andra matcherna

Boston-Tampa Bay 4-1 (0-0, 2-1, 2-0)

New Jersey-Philadelphia 0-3 (0-1, 0-0, 0-2)

Toronto-Ottawa 6-5 (2-0, 2-0, 2-5)

Washington-Carolina 4-3 e ot. (0-0, 2-1, 1-2, 1-0)

Minnesota-Columbus 4-2 (2-0, 2-1, 0-1)

New York Islanders-Florida 0-2 (0-2, 0-0, 0-0)

St. Louis-Nashville 2-4 (1-1, 0-0, 1-3)

Chicago-Dallas 5-2 (1-0, 2-1, 2-1)

Calgary-Pittsburgh 3-5 (1-0, 0-4, 2-1)

San Jose-Phoenix 6-3 (2-0, 4-1, 0-2)

DENVER. 1994 lämnade Peter Forsberg idyllen i Örnsköldsvik för spel i världens bästa hockeyliga, NHL. Samma år som debuten skedde fyllde Modos stolthet 21 år. 17 år senare var Peter Forsberg tillbaka på amerikansk mark, närmare bestämt i Pepsi Center, Denver, för att få tröja nummer 21 upphissad i taket. Sedan fick han se sitt lag förlora NHL-premiären mot rivalen Detroit Red Wings.

Duellen mellan nya målvakterna

Detroit är ett aktat lag i NHL, med under de senaste åren har framgångarna uteblivit. En stor anledningen till det stavas målvaktsbesättningen, och framför allt: Jimmy Howard. Amerikanen var inte den matchvinnare som Detroit behövde för att gå hela vägen, vilket hans facit på tre insläppta mål per match tydligt visar. Samtidigt, i Colorado, hade duon med Peter Budaj och Brian Elliot svårt att freda sitt mål under fjolårssäsongen.

Till årets NHL-premiär ställde lagen upp med två nya ansikten mellan stolparna. i Detroit - den förre St. Louis-keepern Ty Conklin, och i Colorado - den förra Washington-målvakten Semyon Varlamov. Och det såg länge ut som att de båda målvakterna skulle kröna sina debuter med en varsin nolla. Sedan rasslade det till bakom Ty Conklin.

Detroit-svenskarna dödade festen

Knappa två minuter återstod av den andra perioden innan Johan Franzen öppnade målskyttet. Svenskens slagskott satt stenhårt i Conklins plockhandskryss.

Och värre skulle det bli för "Foppas" Colorado. I mitten av den sista perioden var det dags för ett nytt svenskmål. Henrik Zetterberg iscensatte ett fint anfall och krönte aktionen med att direktskjuta in Pavel Datsyuks passning. Samme Datsyuk fastställde sedan slutresultatet till 0-3 vilket innebar att Peter Forsberg fick se sitt gamla lag förlora hemmapremiären mot rivalen från Michigan.

/
/
/
/
/
nhl
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!