Onsdag 27 Okt
Stockholm

Oduya avgjorde för New Jersey

Den förre Djurgårdsbacken har nu gjort sex mål denna NHL-säsong.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Johnny Oduya avgjorde med tolv sekunder kvar av förlängningen när hans New Jersey vann med 3-2 på bortais mot Toronto.

Oduya slängde sig fram i målgården och tryckte in en retur bakom målvakten Vesa Toskala. Den förre Djurgårdsbacken har nu gjort sex mål vilket är en tangering av hans NHL-målrekord från förra säsongen.

New Jerseys målvaktsstjärna Martin Brodeur närmar sig också några rekord. Sedan återkomsten efter 30 matchers skadefrånvaro har han stått i fyra raka segermatcher och behöver fyra vinster till för att slå målvaktslegenden Patrick Roys rekord på att ha vaktat ett NHL-mål i 551 vinster. Broudeur har hittills hållit nollan vid 100 tillfällen och behöver spika igen ytterligare tre gånger för att dela Terry Sawchucks rekord på 103 nollor.

Henrik Zetterberg och Niklas Kronwall gjorde varsitt mål när Detroit enkelt bortaslog St Louis med 5-0. Det enda som oroade var att lagets främste målskytt, Marian Hossa, fick bäras av isen efter att han tacklats in i sargen med huvudet före. Hossa togs till sjukhus för observation men beräknades flyga med laget hem efter matchen.

Henrik Sedin svarade för två assist när hans formstarka Vancouver vann med 4-2 mot Minnesota på hemmais. Segern var den elfte på de tretton senaste matcherna och laget ligger nu femma i Western conference.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela