NHL och spelarfacket NHLPA tar ställning för HBT-personers rättigheter.
1 av 2
NHL och spelarfacket NHLPA tar ställning för HBT-personers rättigheter. - Foto: SCANPIX / Faksimil / Montage
Gary Bettman.
2 av 2
Gary Bettman. - Foto: Frank Franklin II / AP / SCANPIX

NHL tar strid för HBT-personers rättigheter

Nu tar NHL och spelarfacket NHLPA strid för HBT-personers rätt att idrotta på lika villkor. På torsdagen presenterade de ett samarbete med "You can play"-projektet.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

TORONTO. Debatten om homosexuellas rättigheter leder till nya framgångar på området i USA. På torsdagen presenterade NHL och spelarfacket NHLPA ett nytt samarbete. De ska jobba med organisationen "You can play", som slåss för HBT-personers rättigheter inom idrotten.

– Vårt motto är "hockey är för alla" och vårt samarbete med "You can play" tydliggör den hållningen på ett klart sätt. Även om vi anser att vårt agerande tidigare har gett HBT-personer stöd är vi väldigt glada att bekräfta tillsammans med NHLPA att NHL:s officiella policy är att inkludera alla på isen, i våra omklädningsrum och på läktarna, säger NHL-kommissionären Gary Bettman i ett uttalande på NHL.com.

Startades för att hedra homosexuell hockeyspelare

"You can play" startades av Philadelphiascouten Patrick Burke 2012 som en hyllning till hans bror. Brendan Burke spelade collegehockey i Miami Redhawks när han kom ut som homosexuell. Han anses vara den spelare "närmast NHL" som kommit ut. 2010 avled han i en bilolycka, 21 år gammal. De båda brödernas pappa heter Brian Burke och är general manager för Toronto Maple Leafs.

NHL-stjärnorna har genom sitt fackförbund NHLPA varit engagerade i projektet sedan starten.

– Som NHL-spelare strävar vi alla efter att hjälpa vårt lag till segrar på isen. Vilken spelare som helst som kan hjälpa till ska välkomnas som en lagkamrat, säger Winnipegbacken Ron Hainsey till NHL.com.

Se NHL-stjärnorna, däribland Henrik Lundqvist och Daniel Alfredsson, göra reklam för You can play här:


nhl
/
/
/
/
/