Marcus Krüger visste inte ens om att Obama hyllade honom under onsdagen.
1 av 4
Marcus Krüger visste inte ens om att Obama hyllade honom under onsdagen. - Foto: SCANPIX
Obama sa: "...mästarlaget är tacksamma att de har flera lagkamrater som kommer från Sverige".
2 av 4
Obama sa: "...mästarlaget är tacksamma att de har flera lagkamrater som kommer från Sverige". - Foto: Ap/SCANPIX
Krüger hade dock helt missat vad som hade hänt.
3 av 4
Krüger hade dock helt missat vad som hade hänt. - Foto: Ap/SCANPIX
Han och hans lagkamrater ska åka och träffa presidenten i Vita huset snart.
4 av 4
Han och hans lagkamrater ska åka och träffa presidenten i Vita huset snart. - Foto: Charles Krupa/SCANPIX

NHL-svensken om Obamas hyllning: "Vet inte vad jag ska säga"

Under sitt besök i Sverige hann USA:s president Barack Obama att prata om världspolitik, inbördeskriget i Syrien – och hylla fyra NHL-svenskar i Chicago Blackhawks. Marcus Krüger, en av dem, hade dock ingen koll på presidentens ord:– Jag har missat det där helt och hållet, säger han till Expressen.


Det var under onsdagen som president Barack Obama oväntat – och plötsligt – fick för sig att hylla NHL-svenskarna Johnny Oduya, Viktor Stålberg, Niklas Hjalmarsson och Marcus Krüger för sina insatser när Chicago Blackhawks tog hem Stanley Cup-bucklan i våras.

– Jag bör nämna på uppdrag av alla hockeyfans hemma i Chicago, hur tacksamma mästarlaget är för att de har flera lagkamrater som kommer från Sverige. Så det är en export som vi gärna accepterar, sa han då.

"Visste inte att han hade koll"

Men forwarden Krüger hade ingen aning om presidentens ord när Expressen pratade med honom – trots att han fortfarande är kvar i Sverige. 

– Jag har varit i väg på lite annat i dag så jag har missat vad som hänt. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det, då vet han att det spelar svenskar där då. Vi vet att han är från Chicago men jag visste inte att han hade koll, säger han till tidningen och fortsätter:

"Vet inte hur bra koll han har"

– Eller så vet man kanske inte hur bra koll han egentligen har, det är nog inte omöjligt att han har någon som säger till honom vad han ska säga. Så att det ska bli bra.

Faktum är att hela Chicago Blackhawks ska träffa presidenten i Vita huset.

– Vi ska träffa honom senare här nu, jag var ju inte med för några år sedan när laget också vann och fick träffa honom så det ska bli kul att se hur han har det, det blir spännande, säger Krüger till Expressen

/
nhl
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!