Colin, 11, hade inga vänner – fick kontrakt med hockeyklubb

Nyheter24 har tidigare skrivit om solskenshistorier inom sportens värld. Här är en om hur Colin, som inte hade några vänner, blev erbjuden ett hockeykontrakt.


Hjärtsjuke Sams kontrakt

Hjärtsjuke Sam, 17 år, fick ett endagskontrakt med NHL-laget San Jose Sharks. Läs mer om det här

Colin från Michigan ville inte fira sin 11-årsdag eftersom han inte hade några vänner. Hans mamma beskriver i Facebook-gruppen Happy Birthday Colin hur han har problem att fungera socialt med andra barn på grund av sina Aspergers-liknande problem, och därför bland annat äter lunch ensam i skolan varje dag.

Responsen var oväntad. I nuläget är det 2,1 miljoner människor som gillar sidan och visar sitt stöd för honom och nu visar sig värmen även utanför Facebook.

Överraskades av klubben

– Jag har sett honom bli annorlunda. Han har ett självförtroende och en självkänsla som han inte hade förut, för han har 2,1 miljoner människor bakom sig, säger hans mamma Jennifer i inslaget.

När Colin och hans familj besökte en restaurang under tisdagen överraskades de av ett besök från ECHL-laget Kalamazoo Wings. Klubben skrev ett kontrakt med honom som varar under söndagen då han ska få vara en del av laget under deras match. Han kommer bland annat få en matchtröja, göra nedsläpp i matchen och sitta på bänken med spelarna, skriver Daily Mail.

– Jag har aldrig varit på något sportevenemang tidigare, så det blir första gången, säger han.


/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!