Chicago tog fjärde raka segern

Chicago slog Columbus med 3-1 i NHL i natt.

Trots segern inledde Columbus bäst, redan efter en minut och 35 sekunder gav Fredrik Modin gästerna ledningen med sitt sjunde mål för säsongen.

Columbus målvakt Steve Mason, som gör sin första säsong i NHL, motade hela 28 puckar och var en bidragande orsak till att Columbus efter två perioder enbart släppt in ett mål. Men i den tredje och sista perioden kunde inte Modins mannar stå emot längre. Martin Havalat gav Chicago ledningen halvvägs in i den tredje perioden och Brent Seabrook fastställde slutresultatet till 3-1 med ett mål i tom kasse med dryga halvminuten kvar.

Nattens seger var Chicagos fjärde raka vinst, medans Columbus i och med förlusten nu har fem raka utan seger på bortaplan.

Vancouver besegrade Florida med 5-3 på hemmais. Efter att ha inlett trevande vaknade Vancouver till liv i den andra perioden där laget svarade för hela fyra mål, vilket var matchavgörande, efter det hämtade sig aldrig Florida.

Bröderna Sedin och Alexander Edler svarade alla tre för varsin assist. (TT)