Daniel Sedin i målkalas

Bröderna Sedin fick extra energi av NHL-legendaren Trevor Linden.

Daniel Sedin tackade Vancouvers trotjänare Trevor Linden för all hjälp genom att göra två mål.

Vancouver vann NHL-matchen med 4-2 över Edmonton.

Målen och segern tillägnades förstås Trevor Linden som innan matchen avtackades med en timslång ceremoni efter sina 16 säsonger i Vancouver.

– Det var en speciell kväll att spela och få vara del av, säger Daniel Sedin till Vancouver Sun.

Lindens karisma smittade av sig.

– Trevor var delaktig i att vända min och Henriks karriärer. Han kom in och snackade mycket med oss och det hjälpte oss att bli bättre.

Daniel Sedin gjorde 1-0 i början av den andra perioden, framspelade av bland andra Alexander Edler, och 3-0 senare i samma period, hans 14:e mål för säsongen. Edmonton gjorde två mål i den sista perioden, men i den allra sista minuten punkterades matchen definitivt när bröderna Sedin passade fram till Jannik Hansens 4-2-mål.

Svenskbekantingen Miikka Kiprusoff gick segrande ur den finska målvaktsduellen med Niklas Bäckström när hans Calgary bortabesegrade Minnesota med 3-2 efter förlängning. Kiprusoff, som vaktade Timrås mål säsongen 2004/2005, leder NHL:s räddningsliga och är den spelare som hittills den här säsongen har spelat flest matcher.