Columbus klart för slutspel

Columbus besegrade Chicago med 4-3 efter straffläggning.

Columbus besegrade Chicago med 4-3 efter straffläggning i NHL-ishockeyn natten mot torsdag. Segern innebär att Columbus nu är klara för slutspel för första gången i klubbens historia.

Buffalo tog en viktig seger i jakten på slutspelet när man besegrade Toronto med 3-1. Buffalo som fortfarande har en teoretisk chans att nå slutspelet startade inget vidare. Toronto tog ledningen med fyra minuter kvar av den första perioden genom Jeff Finger, en ledning som höll perioden ut.

Trots det gav inte Buffalo upp, kvitteringen kom i den andra perioden genom Jason Pominville. I den tredje stod matchen länge och vägde, ända till Buffalo såg till att slå i den sista spiken i kistan genom att göra två snabba mål inom loppet av 30 sekunder.

Buffalo måste trots segern vinna de två resterande matcherna för att överhuvudtaget ha en chans att nå slutspelet, utöver det måste man ha tur med resultaten i övriga lags matcher.