Berglund dominerade i natt - matchens lirare

Patrik Berglund gjorde en kanonmatch när St Louis bortabesegrade Columbus med 5-2 i NHL.

Patrik Berglund tog med sina tre poäng upp St Louis över slutspelsstrecket, när Columbus besegrades natten mot måndag i Western Conference.

Patrik Berglund gjorde ett mål och två assist när St Louis bortabesegrade Columbus med 5-2 i NHL-ishockeyn natten.

– Det är så bra som det kan vara för laget nu, och när det är det blir det lättare att göra poäng också, säger Berglund till Aftonbladets nätupplaga.

Med sex matcher kvar i grundserien talar mycket för att St Louis kommer att ta sig till slutspel.

– Vi har inte åstadkommit något ännu. Vi har fem-sex matcher kvar och måste jobba stenhårt i alla för att lyckas. Vi vill verkligen till slutspel, säger svensken.

I Vancouver var tvillingarna Daniel och Henrik Sedin matchens giganter när Chicago besegrades på bortaplan med 4-0. Daniel gjorde två mål och en assist, medan Henrik stod för tre assist. Sedins första mål kom redan i den fjärde minuten, assisterad av brodern och Alex Burrows, och 3-0-målet i sista perioden med samma duo bakom.

Vancouver ligger nu på en femteplats i Western Conference, på samma poäng som fyran Chicago.

Slutspelsklara Detroit åkte på sin andra raka förlust när gästande Nashville vann med 4-3. Henrik Zetterberg, Mikael Samuelsson och Johan Franzén svarade alla för varsitt mål, men trots det kunde inte Detroit hålla tillbaka Nashville i den tredje perioden. Med cirka tio minuter kvar av matchen lade Nashville i en extra växel och gjorde tre mål inom loppet av fyra minuter.

Ett glädjeämne för Zetterbergs del trots förlusten var att nattens mål innebar hans 400:e poäng i NHL-karriären.