San Jose förlorade men vann ändå

San Jose förlorade mot Los Angeles med 3-4 i NHL-ishockeyn.


Men i och med att Boston förlorade mot Buffalo med 1-6 stod det redan innan matchen klart att San Jose hade tagit hem Presidents trophy, som delas ut till vinnarna av grundserien.

Det blev också klart att ryske centern Jevgenij Malkin tar hem Art Ross trophy som delas ut till den spelare som gjort flest poäng i grundserien. Malkin gjorde ett mål när Pittsburgh besegrade Montreal med 3-1. Därmed hamnade han på totalt 113 poäng med 35 mål och 78 assist. Landsmannen Alexander Ovetjkin stod inför matchen mot Florida på 109 poäng och hade chansen att passera Malkin i poängligan, men han mäktade bara med ett mål när Washington förlorade med 4-7 mot Florida. Redan innan matchen stod det dock klart att Washingtons ryske stjärna med sina 56 grundseriemål skulle ta hem Maurice "Rocket" Richard Trophy som delas ut till ligans bästa målskytt.

Boyd Devereaux svarade för ett hattrick och finländaren Niklas Hagman gjorde de övriga två målen när Toronto inför hemmapubliken vann säsongsfinalen mot Ottawa med 5-2.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!