New York Rangers slutspelsklart

Henrik Lundqvist valdes till matchens lirare.

Lundqvist storspelade när New York Rangers säkrade en slutspelsplats i NHL för fjärde året i rad.

Laget besegrade Philadelphia på hemmais med 2-1.

Lundqvist räddade 37 skott och vann sin 37:e match för säsongen vilket är en tangering av hans rekordnoteringar från de två föregående säsongerna. Markus Näslund, även han en av de bästa på isen, gav hemmalaget smakstart när han gjorde 1-0 efter bara 52 sekunder. Ryan Callahan ökade sedan på till 2-0. En ledning som Rangers aldrig släppte.

Svensklaget Detroit förlorade på hemmais med 3-4 mot Nashville, som kämpade desperat för att hålla slutspelshoppet levande. Detroit hade ledningen med 3-1 med sju minuter kvar att spela efter att Niklas Kronwall, Nicklas Lidström och Johan Franzén gjort varsitt mål i varsin period. Men Nashville och Jason Arnott vägrade att gett upp. Först reducerade Arnott på egen hand till 2-3. Sedan svarade han för en assist när Jean-Pierre Dumont kvitterade med en minut kvar att spela. Slutligen avgjorde han matchen genom att sätta den avgörande straffen bakom Chris Osgood i Detroit-målet.

Nashville måste slå Minnesota i lagets sista match och hoppas på att St Louis inte vinner sina två återstående matcher för att nå slutspelet. Detroit slutar på andra plats i Western conference som vinns av San Jose.

Nicklas Bäckström noterades för en assist när Washington hemmaslog Tampa Bay med 4-2 och säkrade andraplatsen i Eastern conference.