Hedman vill till NHL

- 15/04/2009, 12:02 -

New York Islanders eller Tampa Bay väntas välja Modobacken i NHL-draften.

Modos backtalang Victor Hedman har bestämt sig. Han vill försöka slå sig in i NHL nästa säsong.

– Jag tänker i alla fall försöka, säger han till TT.

Det hade spekulerats i att Hedman skulle stanna ytterligare en säsong i Modo för att få utvecklas på hemmaplan. Men så blir det alltså inte.

– Jag är bara 18 år, så visst skulle jag utvecklas bra hemma. Men det gör jag där borta också, säger han.

New York Islanders eller Tampa Bay. Något av dessa lag lär bli Victor Hedmans kommande NHL-klubb.

Islanders vann lottdragningen inför NHL-draften i Montreal den 26-27 juni och får välja spelare före just Tampa Bay från solskensstaten Florida. Modobacken Hedman och den kanadensiska centertalangen John Tavares är de två hetaste spelarna inför draften och kommer, om inget oväntat inträffar, att väljas som de två första spelarna.

Islanders, sist i NHL denna säsong, har redan bestämt sig.

– Ja, det har jag - och det är inget jag kommer att dela med mig av, sade Islanders general manager Garth Snow till tidningen New York Newsday efter lottningen natten till onsdagen.

–Båda spelarna är exceptionella talanger och unika på sitt sätt som forward och back. Med Hedman får du en stor back som är snabb som vinden. Jag har haft möjligheten att se dem spela mot varandra. Med John Tavares får du en forward som kan göra massor av poäng, sade Snow om talangerna som möttes i finalen i junior-VM i början av januari.

Det spekuleras i att Islanders prioriterar en framtida stjärnforward medan Tampa Bay hellre tar en back. En annan möjlighet för lagen är att byta bort sina draftpositioner mot spelare i andra klubbar, men eftersom båda spås en lysande framtid är det i så fall bara mot riktigt bra spelare.

Mats Sundin är den ende svensk som har valts först i en draft - av Quebec Nordiques 1989.

– Det skulle betyda mycket för mig att väljas som nummer ett. Mats var den senaste och det skulle vara en stor ära för mig att följa i hans fotspår, sade Hedman till det kanadensiska tv-bolaget TSN.

Skrivet av: