Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

I natt möter Henke världens bästa

Sport | 15/04/2009 19:45

Rangers har inte vunnit borta mot Capitals på över två år. Dags nu?

I natt sätter slutspelet i NHL – Stanley Cup – igång. En av de intressantaste matchserierna ur svenskögon sett är den mellan New York Rangers och Washington Capitals. Henrik Lundqvist möter Nicklas Bäckström. Men "Henke" möter också världens främsta målskytt Alexander Ovetjkin.

– Han är världens bäste spelare. Det som gör honom svår är en kombination av saker, han har både snabbheten och styrkan. Han är livsfarlig när han kommer en mot en och hans skott är både tungt och snabbt, säger Lundqvist enligt Expressen.

Den första matchen spelas i Verizon Center i Washington. En arena där Rangers inte har vunnit på över två år. Men den svenske burväktaren tror på lagets chanser.

– Jag tycker de är goda, det är vidöppet, speciellt här på östkusten känns det som allt kan hända.

Lundqvist gör sin fjärde säsong i Rangers och det är också fjärde året i rad som Rangers når slutspelet. Frågan är dock hur länge de nöjer sig med att "bara" gå till slutspel?

Skrivet av: