Rangers vann hemmapremiären

Det tog 19 år men till slut kunde New York Rangers vinna en hemmapremiär igen.

(TT) Det tog 19 år men till slut kunde New York Rangers vinna en hemmapremiär igen. Det tack vare en stabil 4-2-seger hemma mot Chicago, natten mot lördag. Wade Redden inledde målskyttet på pass från Markus Näslund efter dryga sju minuter. Perioden var inte särskilt välspelad och båda lagen fick i stället ägna sig åt hårt slit. Efter 17.18 kvitterade Chicago genom Patrick Kane. Två relativt okända namn, Aaron Voros och Brandon Dubinsky, gjorde Rangers två mål i den andra perioden.

Chicago lyckades inte komma tillbaka efter det och Rangers kunde relativt enkelt spela ut matchen. Laget hade inte vunnit en hemmapremiär sedan 1989. Henrik Lundqvist spelade hela matchen och motade 30 skott.

Brorsan Joel Lundqvist hade en passningspoäng när hans Dallas förlorade 4-5 mot Columbus efter förlängning. Kristian Huselius gjorde ett av Columbus mål.

Fyra svenskar noterades för poäng i det målrika mötet Atlanta-Washington som slutade 7-4. Niclas Hävelid låg bakom Atlantas 3-0 och 4-2, där Tobias Enström också noterades för poäng. Michael Nylander och Nicklas Bäckströms Washington jagade tillbaka till 4-4 i den andra perioden. Men Atlanta var för starkt och vann sista perioden med 3-0.