Hardyeffekten: Dif tog hem Nordic Trophy

Besegrade stjärnpackade Linköping med hela 4-1.

Djurgården blir ett lag att räkna med i årets upplaga av Elitserien. Det visade man efter att först ha besegrat guldfavoriterna Frölunda i semifinalen och sedan krossat Linköping i finalen av Nordic Trophy.

Dif börjar närma sig fornstora dagar då Hardy Nilssons torpedhockey sopade bort alla motståndare. Samme Hardy Nilsson är förresten återigen huvudtränare. Hardyeffekten någon?

Linköping var egentligen chanslösa när finalen spelades i Mariehamn på Åland. Det var något som tränaren Slavomir Lener kunde erkänna i efterhand.

– Sett till hela turneringen så var Djurgården det bästa laget och spelade riktigt bra hockey. De var kompakta, starka och skapade många bra chanser, spelade ut oss stora delar av matchen, säger Lener till klubbens hemsida.

Efter den första perioden hade DIF 16-6 i skott. Trots det gjorde man bara ett mål, genom Nicklas Danielsson.

I den andra perioden ökade Marcus Nilsson på ledningen, innan Jimmie Ölvestad satte 3-0 i inledningen av tredje.

Mattias Carlssons reducering för LHC blev betydelselös då Calle Gustafsson bara minuter senare avgjorde matchen helt med sitt 4-1-mål.

Kan bli en spännande tid för hockeyn i Stockholm.