Söndag 13 Jun
Stockholm

Hotet mot Lidströms karriär: Armbågen

"Jag tror att det är något jag får leva med under resten av karriären".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nicklas Lidström, 39, går i år in på sitt sista år på kontraktet med Detroit Red Wings och det spekuleras i om svensken kommer att lägga skridskorna på hyllan efter säsongen.

"Lidas" har genom karriären varit skadefri till stor del - till stor del tack vare hans speciella spelstil där han inte gärna smäller på.

Men armbågen är den enda del på kroppen som spökar. Nu kan den vara orsaken till att en av Sveriges största hockeyspelare genom tiderna snart lägger av.

– Min armbåge är okej. Jag har försökt att vila några veckor för att läka, efter det körde jag rehab och försökte bygga upp alla muskler runt området som gör ont. Det blir sakta men säkert bättre, men jag tror att det är något jag får leva med under resten av karriären, berättar Lidström under en frågestund med fansen på Hockeyfest2009 i Joe Louis Arena.

Tre Kronorbacken säger, trots den höga hockeyåldern, att han inte har bestämt om han ska sluta när kontraktet med Detroit går ut.

– Jag har inte tänkt så mycket på det. Jag kommer antagligen inte att spela tills jag är 47 eller 48 år som "Cheli" (Chris Chelios). Men jag har ett år kvar på kontraktet och kommer att klura ut det under säsongen eller nästa sommar, säger Nicklas enligt Detroit News.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela