Luleå körde över Linköping

Fabricius avgjorde sent efter att Norrena länge på egen hand hållit kvar Linköping i matchen.

Luleås fina spel mot Södertälje var ingen engångshändelse. I kvällens match mot Linköping hemma i Coop Arena var dags igen. Och det small direkt. Luleå pressade matchen igen och lät aldrig krislaget Linköping kämpa sig tillbaka.

Redan efter tre minuter hade hemmalaget tagit ledningen. Jari Tolsa fick två minuter för interference 3.43 in på första perioden och det förvaltade Luleå på exakt 33 sekunder. Niklas Olausson glider in i zonen och tar sig förbi två LHC-spelare innan han lämnar över pucken till Pierre Johnsson vars handledsskott Fredrik Norrena inte kan stöta bort. Norrena kanske borde räddat det skottet. Men 1-0 hur som helst.

Luleå pressade sedan på under hela matchen men kunde inte få in pucken bakom en storspelande Norrena som till slut räddade 30 skott. Till slut var det nyförvärvet Karl Fabricius som fick sätta spiken i kistan. Norrena lämnar retur rakt ut på ett skott av Janne Sandström från blå och till slut kan inte den den levande muren Norrena stå emot då Fabricius slår in 2-0-målet. Fullt rättvist.

– Det känns otroligt skönt. Det är alltid skönt att få en hyfsad start, säger Fabricius till Säsongskortet.

Luleå vinner matchen med 2-0 och den store matchvinnaren är den 19-årige supertalangen Anders Nilsson som håller nollan för första gången i elitserien.

I det stora hela en rättvis seger där Luleå är betydligt mer strukturerade i offensiven och vinner dessutom skotten med hela 32-17. Linköping besökte dessutom utvisningsbåset alldeles för många gånger.

På torsdag åker Luleå till Ängelholm för att gästa Rögle medan Linköping står över torsdagens omgång eftersom man spelade den redan i tjuvstarten förra veckan.

Nästa match för Linköping är även det mot Rögle, nästa lördag. Då krävs det en vinst om inte krisstämpeln ska bli större än den redan är.