Håkansson gav LHC viktig seger

Ett utvissningsdrabbat Rögle fick se sig besegrade av ett starkt Linköping.

Matchens första period slutade mållös, men hemmalaget var klart starkast och bara 24 sekunder in i andra perioden spräckte Linköping nollan och inledde målfesten. Mikael Håkansson gjorde mål från slottet i powerplay.

Precis innan slutet på andra period utökar Andreas Jämtin hemmalagets ledning till 2-0. Ett psykologiskt viktigt mål.

26 sekunder in i tredje gör Håkanson 3-0 i power play. Tio minuter innan slutsignal gör Mikael Håkanson sitt tredje power play-mål för kvällen. Ridå Rögle.

Med bara fyra minuter kvar gör till slut Rögle ett tröstmål genom Jakob Johansson. Men Rögle vägrar inse att de förlorat och slår till igen - 14 sekunder innan slutsignal gör Mathias Porseland Rögles andra mål.

4-2 står sig och Linköping tar en viktig seger mot ett Rögle som gjorde bort sig i sista och drog på sig matchstraff genom Mikael Gath.