Oväntad matchhjälte på Hovet

David Printz gjorde 2-1 i numerärt underläge.

Dif jagade sin första trepoängare hemma på Hovet och Järnkaminerna fick en kalasstart på tillställningen på Hovet.

I numerärt överläge efter 8.21 lugnade Marcus Nilson ner spelet och en smart passning när i hörnet mot Michael Holmqvist mynnar ut i ledningsmålet, 1-0. Holmqvist vände på en femöring och rafsade senare i pucken förbi en chanslös Fredrik Norrena från nära håll.

Andra perioden är tätare med Linköping visar prov på ineffektivet de två powerplaylägen de belönades med.

Slutperioden handlade om en sak.

Linköping mot Djurgårdens levande vägg, Gustaf Wesslau som stoppade 33 skott innan LHC äntligen fick till kvitteringen 1-1 med fem minuter kvar av tredje perioden.

Gästerna LHC åkte och väntade på övertidsperioden men åkte på en praktsmäll med några få minuter var.

Djurgårdens backbjässe målade i senaste matchen mot Frölunda och även nu.

Nichlas Falk hittade David Printz på bortre stolpen som avancerade och enkelt skickade in pucken vid Norrenas första och vänstra stolpe.

2-1 målet med tre minuter kvar blev givetvis matchavgörande och Djurgården bärgade sin första trepoängare hemma.

Linköping fortsätter att blanda och ge.

De har sedan elitseriestarten förlorat varannan match de spelat. Dif-förlusten måste anses som blytung då gästerna bombaderade Wesslau med skott och vann den statistiken med förkrossande 23-36.

Men, effektiviteten stod Dif för den här kvällen.

Linköping, det förväntade topplaget återfinns i botten (näst sista plats) av tabellen medan Dif är ny trea.