3-0 redan efter en period - Färjestad utan chans-

Färjestad har haft en bra trend.

HV förlorade överraskande mot Brynäs borta i förra omgången.

Men i kväll kunde inget stoppa HV som körde över mästarna Färjestad hemma i Kinnarps.

Pang, pang, pang!

När den första perioden var spelad hade HV71 en ledning med 3-0 efter att Jönköpingslaget tagit vara på att Färjestad agerade på tok för passivt över hela banan.

André Pettersson slog in 1-0 i öppen bur efter att Henrik Karlsson lämnade en retur. Och fyra minuter senare var det dags igen.

2-0 målet var riktigt snyggt.

Johan Davidsson vände spelet och kontrade genom mittzonen innan han innanför den blå linjen droppade bak till en framstörtande David Petrasek som via ett snabbt och rappt handledsskott överlistar Henrik Karlsson i FBK-buren.

Redan här börjar FBK hänga med huvudet.

Och 3-0 kommer som ett brev på posten redan innan periodens slut. Martn Thörnberg styr in pucken i powerplay efter en fint förarbete av Johan Davidsson och HV71 visar som alltid upp ett vasst powerplay.

Här dör matchen och resterande del är en transportsträcka för hemmalaget som utan problem kontrollerar Färjestads attacker.

Jesper Mattsson, Marcus Johansson och Emil Kåberg är de spelare som ska ha godkänt - annars såg det sömnigt ut.

Pasi Puistola gjorde 4-0 och David Petrasek smällde in 5-0 i den andra perioden via ett mäktigt slagskott.

På nytt levererade HV71 i numerärt överläge.

Även 6-0 målet kommer i powerplay genom Puistola.

Färjestad, som blir totalt förnedrade i Jönköping, får bryta ihop och komma igen efter förlust mot elitseriens suverän, HV71.

Till slut blev det hela 8-0 (!). Ett hyfsat kvar på SM-finalförlusten i våras.

Jukka Voutilainen och David Petrasek fixade de två avslutande målen.

Veteranen Petrasek hade en gyllene kväll med tre fullträffar.