Skellefteå avgjorde i första

Jimmie Ericsson matchhjälte mot Rögle.

Vad som skulle bli en tät match mellan två kämpade blev istället en galen målfest med fem mål efter bara 16.37.

Men när festen var slut hade publiken i Lindab Arena ändå inte mycket att glädjas åt.

Trots att Rögle kvitterade två gånger om kunde Skellefteå dra ifrån och avgöra i den andra perioden.

Skellefteå vann till slut med 4-2 och klättrade därmed upp på tredje plats efter sju omgångar.

Segern var för övrigt Skellefteås sjätte raka mot Ängelholms stolthet.

– Jag vet inte varför det blivit så, men knappt någon av de sex har varit enkel. Det är otroligt svårt att komma hit och vinna. Så det är väldigt starkt av os, säger målskytten Anders Söderberg till Norran.se.

Nu hoppas Skellefteåspelarna på mer stabilt spel i framtiden - efter en vinst i varannan match.

– Jag vet inte riktigt hur vi ska få ett slut på det. Men vi måste ta oss ett snack och nu gäller det att vi är ödmjuka inför nästa match, säger Söderberg.

Nihlstorps inledde svagt...

Det var även Skellefteå som inledde målskyttet efter bara 1.23 i första. Söderberg styr en puck som Röglemålvakten Christopher Nihlstorp släpper in. Hans första mål för säsongen. Nihlstorp ersatte succémannen Jürgen Penker mot Skellefteå - knappast den start han hade önskat sig.

Men Rögle ville också vara med och 6.48 i samma period kvitterade man genom Jakob Johansson. Skellefteås Pavel Skrbek slarvar med pucken bakom eget mål, Johansson tar över pucken och lyckas lirka in pucken bakom Andreas Hadelöv i Skellefteåmålet.

...och fortsatte sedan på det inslagna spåret

Några minuter senare skulle Skrbek revanschera sig efter sitt misstag. Hans skott från blå går in bakom en skymd Nihlstorp, som kanske borde ha räddat. Det var för Skellefteås första skott i power play.

13.14 i den första var det återigen Röglespelarna som fick fira. Precis efter att Skellefteå blir fulltaligt så trycker fransmannen Baptiste Amar in kvitteringen då Skellefteåspelarna går lite väl för fort framåt.

Men det var ändå Skellefteå som skulle få sista ordet i den första perioden då ännu en fransman presenterar sig i målprotokollet. Pierre-Edouard Bellemare skjuter ett skott som går stolpe in när han mer eller mindre är fri med Nihlstorp. Återigen ett tveksamt målvaktsingripande.

– Vi släppte till för mycket i första perioden. Sedan stängde vi igen ytorna och då fick vi bra koll på dem i de två sista perioderna, säger Söderberg till Norran.se.

Skellefteås power play avgjorde

Alla förväntade sig rejäl kamp av Röglespelarna inför den fanatista hemmapubliken. Men den uteblev och det istället Skellefteå som kunde avgöra matchen genom Jimmie Ericsson 36:44 i den andra. Ericsson tar vara på Nihlstorps retur och kan lätt svänga om och sätta upp pucken bakom Röglemålvakten. Ännu ett powerplay-mål för Skellefteå.

Ericssons 4-2 blev också matchens sista mål.

Rögle orkade bara med 25 minuter, sen hade Skellefteå full koll på händelserna. Ett slarvigt försvar och mindre bra målvaktsspel i första perioden stod grund för den här förlusten. Det märktes att Dominik Granak och Penker saknades i Rögle, framförallt i numerära underlägen.

– Det var bra offensivt i första och tredje. Men vi är för dåliga bakåt, säger lagkapten Daniel Glimmenvall till ppv.