HV-tåget körde över Frölunda

"Jag bara vänder mig om och slår till".

Kris Beech blev första periodens enda målskytt när han gav HV71 ledningen mot Frölunda.

HV71 hade en betryggande 3-0-ledning efter den andra perioden där Martin Thörnberg och Mattias Tedenby blev målskyttar.

– Jag bara vänder mig om och slår till. Det var inte så mycket att fundera över, säger Tedenby.

Tedenby som för övrigt var matchens stora behållning.

– Ja, jag gjorde ett par riktigt goa idag. Det måste jag säga, säger Mattias Tedenby till ppv.

Frölunda spelade trots underläget rätt så hyfsat men Stefan Liv var stabil i hemmalagskassen. HV71 var tunga när man etablerade spel i offensiv zon.

I tredje reducerade Per-Johan Axelsson till 1-3 innan André Petersson smällde in HV:s fjärde för kvällen. Det räckte för seger.

HV71 imponerade och vann komfortabelt med 4-1 mot ett Frölunda som spelade hyggligt men hade alldeles för tama avslut mot Liv i kväll.