Oskarshamn dumpar tilltänkt toppcenter

Mattias Hellström inte har klarat av att leva upp till förväntningarna.


Han värvades för att ge Oskarshamn spetskompetens på centerpositionen. Det är förväntningar Mattias Hellström inte har klarat av att leva upp till. Nu väljer den allsvenska klubben därför att göra sig av med 23-åringen.

– Han är fortfarande med oss och tränar, men vi har sagt åt honom att söka efter en ny klubb. Mattias är en bra kille på alla sätt, men spelmässigt har det inte blivit vad vi hoppats. Han var tänkt som första- eller andracenter och är man det så måste man producera. Det har han inte gjort, säger tränaren Tommy Salo till barometern.se.

Mattias Hellström kom till Oskarshamn från Björklöven inför säsongen. Efter 17 matcher med sin nya klubb är den före detta Modospelaren fortfarande poänglös den här säsongen. På slutet har han haft svårt att ta en ordinarie tröja i laget.

Att han nu får lämna klubben beror också på att Oskarshamn har lånat in HV71:s poängsatrke junior Johan Linnander.

– Han har tydligen spelat ihop med Mattias Tedenby och André Pettersson och varit något av hjärnan i den kedjan. Det ska bli spännande att se honom, säger Salo om 19-åringen, som har gjort 30 poäng (16+14) på 18 matcher för HV:s J20-lag den här säsongen.

Hockeysverige.se

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!