Oskarshamn skrällde i Malmö

Mattias Guter tremålsskytt mot Salos gäng.

Oskarshamn tog en meriterande seger på måndagskvällen mot Malmö Redhawks på bortais.

Mot stjärnlaget Malmö var det 21-åring värvning från norska Comet som agerade huvudperson.

Mattias Guter hittade nät tre gånger när Tommy Salos Oskarshamns IK kunde vinna med 3-4 i Malmö Arena.

Men det var Rödhökarna som fick en smakstart.

Tomas Wallgren och Malmö blev bjuden på ledningsmålet 1-0 när han tog sin in i zonen och sköt ett relativit löst handledsskott i höjd med den högre tekningscirkeln.

David Rautio i målet agerade inte förtroendeingivande vid det läget.

Gästerna kom tillbaka och Mattias Guter kvitterade i powerplay efter en fin framspelning från Oskarshamns nye kanadensare Justin Cox.

Efter första pausvilan kom Redhawks ut med bra speed och de tog även ledningen på nytt.

Morten Green avancerade från sarghörnet i powerplay - och via en inbrytning överlistade han OIK-keepern via ett hårt handledsskott.

Med sju minuter kvar av perioden kvitterar Oskarshamn på nytt genom Christofer Löfberg.

Scenariot från de två tidigare perioderna upprepar sig även i den avslutande ronden.

Malmö tar ledningen för tredje gången i matchen när Patrik Hersley gick runt köksvägen och på sitt andra skott tryckte in pucken bakom David Rautio - men glädjen varar inte allt för länge för Mattias Guter kvitterar till 3-3 tio minuter från slutet.

Matchen avgörs efter en minut och 35 sekunder in i förlängningen.

Mattias Guter förvaltar den tilldömnda straffen och Oskarshamns skrällseger mot Malmö inkasserades.

Redhawks är tillbaka på jorden igen - efter tre raka segrar inför matchen mot Oskarshamn.