"Pissoar? Vem då?"

Mark Owuya om nye konkurrenten.


Djurgårdslånet Mark Owuya har haft en tuff säsongsinledning hos den allsvenska nykomlingen Örebro. 20-åringen, som var JVM-spelare i fjol, har den sämsta räddningsprocenten (88,45) bland alla allsvenska förstamålvakter och hade inför fredagens möte med Oskarshamn blivit utbytt i tre av sina sju senaste matcher.

Det har medfört kritik och att Örebro har värvat en ny målvakt i form av slovaken Lubos Pisar, som dock tränar och spelar med samarbetsklubben Lindlöven inledningsvis.

I går knäppte stockholmaren sina belackare på näsan genom att rädda 35 av 36 skott när Örebro vann med 5-1. När Nerikes Allehanda efter matchen frågade om värvningen av Lubos Pisar svarade han:

– Pissoar? Vem då? Jaså, den nye målvakten? Han har aldrig varit här och det är inget vi pratar om. Så länge jag spelar bra och vi vinner så får jag lira.

Mark Owuya hävdar också att han inte tagit till sig av kritiken.

– Jag läser inte tidningarna så jag vet inte vad som stått. Men om nån tycker att jag varit dålig så är det fel i såna fall.

Sin underkända räddningsprocent är han inte heller särskilt brydd över.

– Jag tycker att det är sjukt att man räknar procent före vinster. Jag hade kunnat släppa in tre mål till i dag och fått en sämre statistik, men vi hade ändå vunnit matchen.

Hockeysverige.se

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!