"Det blir tungt att lämna grabbarna"

Hermansson besviken över avskedandet.


Stjärnorna ur Leksands klassiska 82-kull har under de senaste åren samlats i Brynäs elitserielag. När Daniel Widing försvann till Schweiz efter förra säsongen anslöt i stället Jonas Nordqvist.

I går förlorade Gävlelaget emellertid ännu en av 82:orna. Michael Sundlöv informerade den sparsamt använde forwarden Daniel Hermansson om att han får lämna klubben. Detta efter att bara ha gjort en assist på 23 matcher den här säsongen.

Beskedet kom som ett dråpslag för Hermansson, som var inne på sin femte säsong i Gävle.

- Visst är jag besviken. Jag har tyckt så jäkla mycket om att spela här, med alla mina bästa kompisar. Det blir tungt att lämna grabbarna, säger 27-åringen till arbetarbladet.se.

- Jag tror säkert att kommer att spela nån annanstans den här säsongen, men jag har ingen aning om var. Det är ju inte bara att flytta heller, min fru har jobb här i Gävle.

Någon ny klubb har Borlängesonen alltså inte klart med, men det finns intresse - från oväntat håll. Ulf Weinstock som tränar rumänska Sport Club Miercurea-Ciuc och tidigare hade Daniel Hermansson i Arboga har hört av sig till Brynäs med en intresseförfrågan.

- Men jag har svårt att tänka mig att det blir nåt. Egentligen är det nog Mikko Niinikoski som är på väg dit, en spelare som jag tidigare haft i Bofors, säger Brynästränaren Niklas Czarnecki till arbetarbladet.se

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!