1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Modigs misstag fällde avgörandet

- Dåligt av mig, säger Luleåkeepern Mattias Modig.


GÖTEBORG Mattias Modig är inte nöjd. Han har så mycket på sitt hjärta att han avbryter en intervju med Karl Fabricius för att redogöra för sin syn på domartrion som han ansåg berövade Luleå på segern i Scandinavium.

- Hela tredje perioden ville de kompensera Frölunda för att vi kanske hade för många spelare på isen vid en situation i andra perioden, säger han med hög röst medan han kastar ned sin utrustning i trunken.

22-åringen är extra angelägen om att beklaga sig över situationen som föregick Frölundas 1-2-reducering tidigt i den tredje perioden. Mattias Modig upplevde att han blev satt ut spel av en Frölundaspelare, något som gjorde att han inte hann komma i position när Philip Larsens skott styrdes i nät via en Luleåspelare framför kassen.

- Jag kliver ut för att jag vill se pucken. Jag ser en av deras spelare komma och vet att han måste åka bakom mig, men i stället genar han och drar mig i armen så att jag kommer ur position. Han kan ju undvika att ta tag i mig om han vill, säger Luleåmålvakten, vilt gestikulerande.

Christian Bäckmans 2-2-mål fanns det inte mycket han kunde göra något åt. Frölundabacken fick i lugn och ro kliva runt sin bevakare och runda Modig innan han satte pucken.

"Ger Frölunda luft under vingarna"

Frölundas segermål i förlängningen var Mattias Modigs enda misslyckande i matchen. Han tappade kontrollen över pucken bakom den egna kassen och hann sedan inte tillbaka i tid för att stoppa Mathias Olimb från att stänga matchen.

- Den studsade för mig ... Jag fick inte med mig den. Det är dåligt av mig, men det är sådant som händer, säger han med sänkt röst innan han byter samtalsämne.

- Men jag är mer irriterad över det första målet, det är det som avgör ... eller inte avgör men ger Frölunda luft under vingarna just när vi är på väg att döda matchen.

- Visst är det kul när publiken är inne i matchen, men inte när domarna inte pallar för trycket, säger Mattias Modig och är upprörd igen.

"Anders har varit bra"

Oavsett vilket misslyckades Luleåkeepern med att ta revansch för det tunga nederlaget mot Frölunda i vårens slutspel. Han storspelade i den inledande kvartsfinalen i Coop Arena, men tappade därefter formen och blev slutligen petad till förmån för Gusten Törnqvist i den femte och sista kvarstfinalen i Scandinavium.

- Det är alltid kul att spela här. Det gick bra i dag, i tredje också även om de gör två mål, men vi spelar ju 10-12 minuter i boxplay, då är det tufft.

Den här säsongen har Mattias Modig fått se sig förpassad till båstjänstgöring allt mer frekvent. Genombrottsjunioren Anders Nilsson har varit Luleåtränarnas förstaval.

- Det är alltid tufft att stå vid sidan om, man vill ju alltid spela. Men Anders har varit bra och då är det bara att pusha honom. Det har känts bra i de flesta matcher jag har spelat, men jag har kanske inte gjort den där riktiga toppmatchen som behövs.

Men nu försvinner Anders Nilsson snart i väg på JVM, då har du ju din chans ...
- Vi får väl se ... Det är bara att gå ut och köra, göra det bästa av situationen.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!