- Foto: Bildbyrån.

Albrandt poänghjälte

Per Albrandt fixade poäng med 17 sekunder kvar att spela.


Luleå var så när en fjärde raka förlust ikväll, innan så Pär Arlbrandt med en sen kvittering räddade norrbottningarna från totalt fiasko hemma mot Timrå. Detta i en match som minst sagt hade två ansikten.

- Det handlade om spel mot ett mål i två perioder, säger Arlbrandt.

Luleå har haft det minst sagt turbulent på målvaktssidan den här säsongen och ikväll fortsatte cirkusen med Anders Nilssons respektive Mattias Modigs ojämnhet. Nu släppte Modig in tre enkla mål i den första perioden och fick därefter nöta bänk till förmån för Nilsson.

Nilsson som fick en extremt lugn resa i kassen och bara behövde rädda nio skott i de två perioder han spelade. För från och med den andra perioden, handlade allt om Luleå mot Anders Lindbäck i Timrå-kassen.

- Det handlade om spel mot ett mål i två perioder. Vi var väl inte så dåliga i första heller, utan det handlar ju mer om att de är ruskigt effektiva och gör mål på alla chanser de får, säger Pär Arlbrandt till ppv.

"Känns bara ok"

Efter att Mikael Lidhammar fått in en viktig reducering till 2-3 i slutet av den andra perioden, lyckades så till sist Arlbrandt trycka in kvitteringen - med bara sjutton sekunder kvar av ordinarie speltid. Detta efter att Luleå vunnit skotten med 31-5 i den andra och tredje perioden sammantaget.

- Oerhört skönt att få in den. Det sliter ju att spela på det sätt som vi gjorde i de två sista perioderna och kanske mattades vi av något på slutet, menar Arlbrandt.

Fler mål än så blev det dock inte i matchen, trots nya lägen för Luleå att göra under förlängningen.

- Hade vi fått två poäng med oss hade det känts riktigt bra. Nu är det bara ok.

Inte heller Anders Lindbäck verkade tycka att läget var så mycket mer än ok efter matchen.

- Oerhört surt att de får kvittera efter att vi krigade så hårt hela matchen. Men det är svårt att försvara 3-0 ledning i två perioder och de fick energi efter 1-3 och gjorde det bra sedan också, menar Lindbäck.

Luleå som för övrigt nu bara tagit en trepoängare på sina senaste åtta matcher.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!