Anders Lindbäck avgjorde med flera stora räddningar.
Anders Lindbäck avgjorde med flera stora räddningar.

Lindbäck stor matchvinnare i länsderbyt

"Det finns mycket energi".


Länsderby direkt efter juluppehållet och ett slutsålt Eon Arena sedan ett par veckor tillbaka. God stämning och två spelsugna lag i Modo och Timrå var att vänta. Redan efter 1.34 hade Niklas Sundström satt 1-0 för Modo snyggt framspelad av Mats Zuccarello-Aasen, men glädjen blev kortvarig. Inom loppet av en halvminut hade Kamil Piros vänt på steken, till Timråledning.

- Vi vinner med 2-1, men det är lite upp och ner. De hade för många powerplay. Vi måste vara mer fokuserade i den andra perioden, sa tvåmålsskytten Kamil Piros efter första perioden som ändå inte var riktigt nöjd med spelet.

Efter 20 minuter spelade hade inte mindre än 40 utvisningsminuter delats ut av domaren. Vissa skulle nog kalla det att blåsa sönder matchen, vissa att följa regelboken. Detta fortsatte sedan i den andra perioden men inga fler mål föll, och endast tio skott på mål avlossades i mittperioden.

"Grabbarna gör ett jättejobb"

- Vi måste upp, vi gör ingen bra andra period. Vi blir stillastående, vi hade väl några byten då vi var på besök hos dem, sa Challe Berglund inför den tredje perioden som man ändå skulle få tillbringa mestadels i egen zon.

Modo tryckte på rejält redan från start i tredje perioden, och vad som sagts i omklädningsrummet var ganska tydligt. Thomas Andersson höll en helt annan nivå vilket också resulterade i fler chanser. Gabriel Karlsson träffade stolpen efter drygt sex minuter, och därpå skulle Anders Lindbäck få göra den ena jätteräddningen efter den andra.

- Det känns riktigt tungt, vi fick tyvärr inte in puckarna ikväll. Det var själva målgörandet som det sprack på ikväll, säger Mattias Timander efter tredje perioden som förblev mållös för Modo.

När Niklas Svedberg fick lämna kassen lyckades Fredrik Hynning kasta iväg pucken från mittzonen och fastställa slutresultatet 3-1. Trots två mål från Kamil Piros i första perioden utsågs ändå Anders Lindbäck till matchens lirare rättvist.

- Det är kul att vara tillbaka, det finns mycket energi. Vi krigar på bra hela matchen och grabbarna gör ett jättejobb. Vi har väl haft en liten tendens när vi haft en ledning att sluta spela istället för att spela på som vi ska göra, säger matchvinnaren Lindbäck om matchen.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!