- Foto: Bildbyrån

Luleå vinner igen

Det stannade vid sju raka förluster. Nu lyckades Luleå att vinna igen. Besegrade Timrå med 3-0 - Mattias Modig stängde igen och höll nollan.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Luleås negativa svit stannade på sju raka matcher utan seger. Ikväll tog man så en arbetsseger med 3-0 borta mot Timrå, efter för säsongen något så exotiskt som en storspelande Mattias Modig som nyckel till framgång.
- Det gick bra i första perioden, säger Modig.

Storspel av Mattias Modig i Luleås kasse har den här säsongen varit lika sällsynt som solsken i Norrbotten i december. I måndags mot Södertälje hörde Modig till isens sämsta aktörer - nu var han plötsligt den bäste då Luleå lyckades bortabesegra Timrå med 3-0.

Framförallt i den första perioden briljerade Modig, med avgörande räddning på öppna chanser för bland annat Björn Svensson och Pär Styf.
- Det gick bra i första perioden, det var väl då det var som mest att göra också. Men det var grymt skönt att ta de här tre poängen. Jag tittade i tabellen innan matchen och såg att Timrå inte var så långt efter, säger Modig till ppv.

Då Timrå inte fick hål på Modig, fick Luleå hål på Timrå istället. Mats Lavander tryckte in 0-1 i powerplay och sedan kunde bröderna Abbott kontra in varsitt mål, med assistans från Jonathan Hedström. Något som skulle räcka för seger.

I den tredje perioden täckte sedan Luleå skott föredömligt och slog icingpuckar. Timrå fick egentligen inget av värde uträttat.
- Det känns förjävligt egentligen. Vi går ned oss enormt i den andra perioden och då ger vi bort matchen. Det är svårt att vända ett sådant underläge som vi sätter oss i, säger Timrås Pär Styf.
- Vad det beror på att vi gick ned oss vet jag inte. Men i den situation vi är nu måste alla kriga hela tiden, det hoppas jag alla inser.

Det var just kriget som Timrå förlorade den här matchen på.

Hockeysverige.se

/
/