"En vinnande faktor"

Luleåtränaren, Roger Rönnberg, försvarar sin målvakt efter misstaget mot Timrå senast.


Mattias Modig, 22, blev utbytt redan innan första perioden var över i torsdagens match mot Timrå. Med Anders Nilsson mellan stolparna lyckades Luleå vända underläge 0-3 till 3-3 och ta en poäng.

Trots att Modig inte haft någon lyckad säsong blir han hyllad av Luleåtränaren Roger Rönnberg i dagens NSD.

- Jag har haft Mattias i mina lag under tio år, han har alltid varit den faktor som fått mina lag att vinna. Det vet jag om och jag kommer att stå bakom honom tills dess att jag står på parkeringen utanför hallen med resväskan i handen, säger Rönnberg till tidningen.

Han tar också sin målvakt i försvar efter den kritik han har fått för sina insatser den senaste tiden - bland annat misstaget som gav Frölunda en övertidsseger i tisdagens möte med Luleå i Scandinavium.

- Jag förstår att press, publik och tv-tittare far mellan de här ytterligheterna, att det är antingen bra eller dåligt. Men vi tränare får inte falla till föga, vi försöker hålla oss nyanserade i vårt sätt att analysera målvakterna, säger Roger Rönnberg.

Trots det blir det Anders Nilsson som startar lördagskvällens möte med Modo. Därefter försvinner Nilsson emellertid i väg på JVM. Manegen står därmed krattad för Mattias Modig.

Hockeysverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!