- Foto: Scanpix

"Det kändes som offside"

Rögle åkte på en ny snöplig förlust mot Luleå som avgjorde i slutminuterna.


Rögle blev det enda bottenlaget utan poäng ikväll och allt mer tyder nu på kvalseriespel för skåningarna, som idag förlorade mot Luleå efter att norrbottningarna gjort ett kontroversiellt segermål i tredje perioden.
- Det kändes som ett offsidemål, säger Rögle-målvakten Christopher Nihlstorp.

Att kvällens match betydde mer för Rögle än hemmalaget Luleå visade sig tidigt i matchen, då Rögle var betydligt hetare inledningsvis och också kunde göra matchens första mål.

I takt med att klockan och perioderna gick, handlade det dock allt mer om Luleå.

Eric Beaudoins kvitteringsmål till 2-2 var i praktiken Rögles sista heta målchans i matchen. Därefter följde en lång jakt på ett tredje mål för Luleå, där bland annat Thomas Raffl och Jan Sandström hann med att missa öppet mål och Karl Fabricius ett friläge, innan målet så till sist kom.

Och då det kom, kom det i kontroversiell form. Johan Fransson sköt ett direktskott från blålinjen, som gick en bakom en Cristopher Nihlstorp som inte såg någonting - störd av två förbipasserade Abbott-bröder alldeles vid målgården.
- Det kändes som att offsidemål. Synd att matchen ska avgöras på det sättet, då vi gör en riktigt bra bortamatch, säger Nilhstorp till ppv.

Domaren Thomas Andersson tog dock inte ens video till hjälp i ärendet utan dömde sonika mål för Luleå och fler mål skulle det inte bli heller i matchen.
- Jag sköt ett skott, det var trafik framför kassen och vi fick in den. Är inte så mycket mer att säga om det, säger Johan Fransson.
- Som match tycker jag vi gör en riktig krigarmatch. Rögle spelade bra, alla lag i serien är bra tycker jag. Men vi spelade med ett stort hjärta, så det var en skön seger, menar stjärnbacken vidare.

För Rögle var det dock ingenting som var skönt med det här. Laget förankrade nu sig själva som jumbo, då man blev det enda av de fyra bottenlagen att inte hämta in en enda poäng ikväll.
- Vi måste börja vinna matcher nu. Sedan får vi väl prata ihop oss om hur vi ska göra det, funderar Nihlstorp.

Kan nog vara läge för det, ja.

Hockeysverige.se

/
/
Senaste nytt

Sagström tvåa efter tredje rundan

Finländsk seger i Tjejvasan efter spurtduell

Tjejvasan 2024 avgjordes med en spurtduell. Väl där var finländskan Kati Roivas snabbast och tog hem segern.

SSK vann efter avgörande i tredje perioden

2 timmar sedan
Det blev seger för SSK hemma mot Djurgården i Hockeyallsvenskan. Efter två perioder var matchen oavgjord, innan SSK fixade en uddamålsseger i sista perioden. Matchen slutade 2-1 (0-0, 1-1, 1-0).

Östersunds IK vann mot Tingsryd i förlängningen

2 timmar sedan
Matchen mellan hemmalaget Tingsryd och gästande Östersunds IK i Hockeyallsvenskan var lika efter full tid, efter en sen kvittering av Östersunds IK:s Henrik Marklund. I förlängningen kunde Östersunds IK avgöra till 3-2 (0-0, 1-1, 1-1, 1-0) genom Daniel Öhrn efter 4. 4 och fullborda vändningen.

Brynäs tog ny seger

3 timmar sedan
Det går fortsatt bra för Brynäs i Hockeyallsvenskan. På fredagen mötte laget Bik Karlskoga i Monitor ERP Arena och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget vunnit fem matcher i rad. Segerresultatet mot Bik Karlskoga blev 6-3 (2-0, 1-2, 3-1).

Seger för Almtuna mot Västervik

3 timmar sedan
Ett måls övervikt avgjorde en målmässigt jämn match för Almtuna, som vann borta mot Västervik med 3-2 (0-1, 3-1, 0-0) i Hockeyallsvenskan på fredagen.