- Foto: Scanpix

"Det kändes som offside"

Rögle åkte på en ny snöplig förlust mot Luleå som avgjorde i slutminuterna.


Rögle blev det enda bottenlaget utan poäng ikväll och allt mer tyder nu på kvalseriespel för skåningarna, som idag förlorade mot Luleå efter att norrbottningarna gjort ett kontroversiellt segermål i tredje perioden.
- Det kändes som ett offsidemål, säger Rögle-målvakten Christopher Nihlstorp.

Att kvällens match betydde mer för Rögle än hemmalaget Luleå visade sig tidigt i matchen, då Rögle var betydligt hetare inledningsvis och också kunde göra matchens första mål.

I takt med att klockan och perioderna gick, handlade det dock allt mer om Luleå.

Eric Beaudoins kvitteringsmål till 2-2 var i praktiken Rögles sista heta målchans i matchen. Därefter följde en lång jakt på ett tredje mål för Luleå, där bland annat Thomas Raffl och Jan Sandström hann med att missa öppet mål och Karl Fabricius ett friläge, innan målet så till sist kom.

Och då det kom, kom det i kontroversiell form. Johan Fransson sköt ett direktskott från blålinjen, som gick en bakom en Cristopher Nihlstorp som inte såg någonting - störd av två förbipasserade Abbott-bröder alldeles vid målgården.
- Det kändes som att offsidemål. Synd att matchen ska avgöras på det sättet, då vi gör en riktigt bra bortamatch, säger Nilhstorp till ppv.

Domaren Thomas Andersson tog dock inte ens video till hjälp i ärendet utan dömde sonika mål för Luleå och fler mål skulle det inte bli heller i matchen.
- Jag sköt ett skott, det var trafik framför kassen och vi fick in den. Är inte så mycket mer att säga om det, säger Johan Fransson.
- Som match tycker jag vi gör en riktig krigarmatch. Rögle spelade bra, alla lag i serien är bra tycker jag. Men vi spelade med ett stort hjärta, så det var en skön seger, menar stjärnbacken vidare.

För Rögle var det dock ingenting som var skönt med det här. Laget förankrade nu sig själva som jumbo, då man blev det enda av de fyra bottenlagen att inte hämta in en enda poäng ikväll.
- Vi måste börja vinna matcher nu. Sedan får vi väl prata ihop oss om hur vi ska göra det, funderar Nihlstorp.

Kan nog vara läge för det, ja.

Hockeysverige.se

/
/
Senaste nytt

Allegri om Pogba: "Tappar en enastående spelare"

Bommar och fall för Öberg – nia i masstarten

Efter andraplatsen i distansloppet blev det ingen ny framgång för Elvira Öberg i masstarten. Fem bommar och ett fall bidrog till svenskans niondeplats i Holmenkollen.

Kramer klar för VM-final: "Nära att skita sig"

Andreas Kramer är klar för VM-final på 800 meter, efter en tajt semifinal där svensken gjorde upp om tredjeplatsen med amerikanen Isaiah Harris.

Montler åtta i VM-finalen: "Det fanns inte där"

1 timme sedan
Thobias Montler lyckades inte försvara sitt VM-silver från Belgrad 2022. Han var inte ens i närheten av en medalj. Jag krigar för det i dag, men det fanns inte där, säger han efter längdfinalen i Glasgow. Dominanten Miltiadis Tentoglou, Grekland, vann igen.

Claesson om Tomasson: "Nytänk och ny energi"

3 timmar sedan
De svenska spelarna i danska ligan ser positivt på att en dansk tränare nu ska leda det svenska landslaget. Lite nytänk, jag tror det kommer att bli bra, säger rutinerade landslagsspelaren Viktor Claesson.

Sagström tappade i ledarbollen – igen

3 timmar sedan
Madelene Sagström och ledarboll har inte varit någon bra kombination de senaste veckorna. Svenskan har tappat till 17:e plats i LPGA-tourtävlingen i Singapore.