Fördel Färjestad

Färjestad har kopplat greppet i SM-slutspelet i ishockey.efter seger på bortais över Brynäs med 2-0.

Färjestad har kopplat greppet i SM-slutspelet i ishockey. I kvartsfinal 1 i bäst av 7 vann laget på bortais över Brynäs med 2-0.

Marcus Paulsson gjorde matchens enda mål 1.20 in i andra perioden. Dominik Granak avgjorde med lagets andra mål med sex sekunder kvar av matchen.

Färjestad lyckades infria favoritskapet mot Brynäs, men segern satt hårt inne och var långt ifrån given. Brynäs stod upp mycket bra genom hela matchen men hemmalaget hade inte marginalerna riktigt på sin sida samtidigt som Färjestad visade upp ett mycket stabilt försvarsspel med målvakten Jonas Gustavsson som mycket säker sista utpost.

Brynäs hade bland annat ett klockrent stolpskott från Ove Molin tidigt i första perioden och brände dessutom några riktigt fina läge. Färjestad skapade inte lika många klara läge men lyckades i alla fall spräcka nollan.