Timrå tog hem första kvartsfinalen

Matchen mot HV71 blev jämn, men hemmalaget drog det längsta strået.

Grundseriematcherna mellan Timrå och HV71 var mycket jämna. Fyra av fem matcher har gick till förlängning. Även dagens match inleddes med jämnt spel. Första perioden slutade mållös – tack vare målvakterna Stefan Liv och Johan Backlund som räddade sina lag.

– Det är en underbar atmosfär, det märks att båda lagen har längtat till att slutspelet ska komma igång, säger Timråkaptenen Per Styf till Canal Plus efter första perioden.

Det hade bara gått 56 sekunder av andra perioden när Johan Davidsson gjorde 0-1 till bortalaget HV71 från sin position bakom den förlängda mållinjen där han biljardvallade in pucken via en överspelad Johan Backlund.

Sju minuter senare kvitterade Sebastian Erixon til hemmapublikens ljubel. Målet gav Timrå luft under vingarna och en minut senare tryckte Anton Axelsson in ledningspucken bakom Stefan Liv. Ögonblicket senare gjorde Magnus Pääjärvi-Svensson till synes 3–1. Domare Sören Persson dömde bort det efter en lång videogranskning.

Timrås mål kom efter att HV:s Martin Thörnberg fått matchstraff efter att ha sänkt Timrås Kimmo Lotvonen med en våldsam tackling.

I pausen inför tredje perioden får Johan Davidsson frågan om han vet varför målet blev bortdömt.

– Jag vet inte faktiskt, säger Davidsson till Canal Plus

– Det är spännande om inte annnat, många målchanser. För min del lite för många öppna målchanser, kommenterar Timråtränare Challe Berglund inför tredje perioden till Canal Plus.

Timrå lyckades hålla undan i tredje perioden genom att spela på säkerhet. Seger för Timrå med 2-1 – men fler jämna matcher är troligen att vänta.