Smakstart för Tre Kronor

"Ostens" Österrike besegrades lätt

Vinst var det enda som gällde för Tre Kronor i första VM-matchen, och vinst blev det. Drömstart för Tre Kronor, och drömstart för Linus Omark som gjorde en fin debut, och hann med hela fem assist under matchen. Två mål och tio poäng kom från VM-debutanter där förutom Omark hans Luleåkompanjon Johan Harju stack ut.

Utklassningssiffrorna skrevs till 7-1 mot Österrike, som tränas av svensken Lars "Osten" Bergström.

3-0 i första perioden var en övertygande inledning. 1-0 Kenny Jönsson (Harju/Omark) 1.37 in i matchen, sedan följde 2-0 Magnus Johansson (Thörnberg/Omark) och så 3-0 Marcus Nilson (Grossman/Omark) i öppet mål.

Andra perioden går inte till historien som Tre Kronors vassaste, man producerade inte mycket och slarvade i power play med många missade chanser.

Ett mål blev det för Österrike, och det kom tolv minuter in i andra perioden av Oraze direkt efter tekning. Slarvigt av Tre Kronor som förlorar för många tekningar. Men det måste ha varit Johan Holmqvists enda misstag under matchen.

Tre Kronor laddade sedan om, efter att inte ha visat sin klass i andra, och var ännu överlägsna i sista perioden.

4-1 Mattias Weinhandl (Eriksson/Mårtensson), två minuter in i tredje perioden, och därefter 5-1 av Weinhandl med ett snyggt skott upp i nättaket. 6-1 gör Johan Harju som också han gör en godkänd VM-debut.

Målskyttet denna afton avslutades med 7-1 på ett kanonskott från Loui Eriksson.