Osäkert med skadade backar

Kenny Jönsson och Tobias Enström kanske inte kan spela matchen mot USA.


Det råder stor osäkerhet kring om backarna Tobias Enström och Kenny Jönsson kan spela mot USA på onsdag i ishockey-VM.

Enström har en befarad hjärnskakning och Jönsson problem med höften.

Landslagsläkaren Björn Waldebäck var dock försiktigt positivt sent på måndagskvällen när det gällde Enström.

– Jag har precis fått resultaten från röntgen och han har ingen fraktur på käken. Han fick två tänder i överkäken lite intryckta, men tandläkaren kommer att kunna fixa till det, sa han.

De första testerna på en befarad hjärnskakning såg också bra ut.

– Men där får vi se hur han mår i morgon (tisdag). Han såg lite vinglig ut efter smällen, men det kan också bero på att han hade kraftigt näsblod ur bägge näsborrarna, sa Waldebäck.

Enström slog huvudet i sargen efter en ful tackling från Martins Karsums i den tredje perioden. Men tacklingen gav ingen utvisning. Kenny Jönsson spelade bara i den första perioden och fick sedan kliva av.

– Han har en känning i muskelfästena kring höften. Det krampade lite och han kunde inte fortsätta. Där handlar det om mjukdelsbehandling med massage, det får vi ta dag för dag.

Tre Kronor slutförde matchen med endast fyra backar. Anton Strålman, Toronto, är på ingång på tisdagskvällen.

– Just nu har vi bara fyra friska backar. Med två backar borta mot USA blir det jobbigt, konstaterade förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson.

Tre Kronor har redan drabbats av en tung skada då forwarden Joel Lundqvist fick åka hem från VM i söndags.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

1 timme sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

2 timmar sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

2 timmar sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

2 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

3 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.